digitaliseren


VDH-media kan voor u het complete digitaliseringstraject uitvoeren & begeleiden. Elk traject start uiteraard met de aanlevering van de waardevolle en soms kwetsbare materialen. Deze worden bij binnenkomst zorgvuldig gecontroleerd, geïndexeerd & benoemd.

 

Afhankelijk van de gekozen of aanwezige publicatie optie zullen de geïndexeerde & benoemde digitale bestanden worden opgeslagen in een database. Hierna kan er, indien gewenst, overgegaan worden tot publicatie.

 

Wij zijn er ons uiteraard van bewust dat uw archief bescheiden alleen de beste zorg verdienen. Onze gekwalificeerde en professionele medewerkers weten niet beter en willen ook niet anders. Gezien onze ruime ervaring hebben wij voor een breed scala aan archief stukken een kwalitatief hoogstaande scan oplossing beschikbaar of kunnen wij er één creëren.

 

Hieronder vindt u een kort & bondig overzicht van de materialen die u door VDH-media kunt laten digitaliseren:

VIDEO


FILM


AUDIODIA EN NEGATIEF


FOTO(ALBUM)


PAPIERMocht u andere archief stukken hebben die u graag wilt laten digitaliseren, neem dan a.u.b. even contact met ons op via ons contactformulier of telefonisch middels 035-6231239.

 

Aanvang van het project

Na verstrekking van de opdracht aan VDH-media zal een startgesprek op locatie van de opdrachtgever plaatsvinden.

 

Hierin zullen de projectleider van VDH-media en de projectverantwoordelijke van de opdrachtgever afspraken maken m.b.t. planning, transport, additionele specifieke wensen en eisen (bijvoorbeeld op het gebied van metadata), levering digitale bestanden, facturatie/betaling en retournering van de originelen.

 

Productie omgeving

De digitalisering vindt plaats in een speciaal daarvoor ingerichte productieomgeving waar professionals werken met technisch hoogwaardige apparatuur. Deze controllers bewaken kwaliteit en voortgang van het proces onder andere m.b.v. visuele weergave op speciale monitoren en middels QC-software.

 

De digitalisering van bronmateriaal gebeurd qua type bestandsformaat geheel in overeenstemming met de opdrachtgever en naar advies van VDH-media. 

 

U kunt altijd een afspraak met ons inplannen om onze productie locatie te komen bekijken. Wij begrijpen maar al te goed dat een persoonlijk gesprek en een duidelijk beeld van het bedrijf waar u mee te maken krijgt belangrijk is voor de beslissing om met VDH-media in zee te gaan.

 

Advies

VDH-media adviseert voor conserveringsdoeleinden primair te digitaliseren zonder enige correctie, zoals diverse richtlijnen binnen de archiefsector voorschrijven. Middels deze werkwijze blijft het te allen tijde mogelijk om in de toekomst gebruik te maken van nieuwe technieken omtrent compressie en beeldbewerking. Het ruwe bestand wat op deze manier gecreëerd wordt dient als vertrekpunt om mogelijk gewenste andere bestanden te creëren.

 

Naamgeving

De bestandsnaamgeving is zeer belangrijk zowel tijdens als na afloop van het project. Met de klant zullen wij vooraf altijd een eenduidige en heldere structuur afspreken zodat de opname in het collectiebeheerssysteem en de controle van de digitale bestanden vlekkeloos verloopt.

 

Wilt u graag eens geïnformeerd worden over de mogelijkheden en prijzen? Neemt u dan gerust eens geheel vrijblijvend contact met ons op!