film (SD, HD, 2K en 4K)


De kans is groot dat uw film collectie al behoorlijk op leeftijd is. Oud film materiaal is echter zeer kwetsbaar, zeker als het niet altijd op de juiste wijze en onder de beste condities langdurig is opgeslagen. Daarnaast is het niet gemaakt om voor eeuwig mee te gaan en heeft het zolang het op de "plank" ligt veel minder waarde.

 

Heeft uw filmcollectie last van verzuring, krimp, separatie, schimmel of verkleving? Geen nood, want VDH-media heeft de expertise en apparatuur in huis om uw filmarchief op een professionele wijze te digitaliseren en zo te behouden voor de toekomst.

 

Bent u er niet van overtuigd dat het zinvol is om uw complete film collectie te laten digitaliseren, simpelweg omdat niet van alle film spoelen bekend is wat er op staat?

 

Ook daar heeft VDH-media een oplossing voor: wij stellen afspeelapparatuur beschikbaar zodat u zelf kunt bepalen welke film spoelen in aanmerking komen voor digitalisering. Het grote voordeel hiervan is uiteraard dat de project kosten significant omlaag gaan.

 

Neem voor de mogelijkheden om onze afspeelapparatuur te gebruiken contact met ons op.

 

Wat kunnen wij voor u digitaliseren?

Uw film archief wordt alleen middels professionele en de meest moderne scan apparatuur zoals bijvoorbeeld scanners van Filmfabriek, MWA, etc. gedigitaliseerd. De volgende film formaten kunnen wij voor u digitaliseren:

  • 8 mm (super, normal & dubbel)
  • 9,5 mm
  • 16 mm
  • 35 mm

Het scannen van film materiaal is zowel in SD, HD, 2K en 4K mogelijk inclusief magnetisch, optisch en separaat audio.

Verder kunnen we gedigitaliseerde materiaal in een veelvoud van codecs en containers leveren zoals DPX, MXF D10, IMX, QT ProRes, uncompressed in diverse varianten, etc.

 

Reinigen

Als uw collectie (of een gedeelte hiervan) afspeelproblemen ondervindt vanwege vervuiling, schimmel, beschadiging of vervorming dan hebben wij ook voor deze "probleem" spoelen vaak een oplossing. Vervuiling en schimmel kunnen middels reiniging geminimaliseerd worden voor een optimaal scan resultaat.

 

Azijnsyndroom, een ernstige vorm van degradatie en komt helaas regelmatig voor omdat de condities waarin film materiaal is opgeslagen verre van ideaal zijn geweest. Een stijging van de zuurtegraad doet de filmkwaliteit steeds sneller achteruit gaan en veroorzaakt een doordringende azijngeur. Digitaliseren wordt dan noodzakelijk, want uiteindelijk vervormt de film zich tot een slijmerige materie waardoor die reddeloos verloren is.

 

Wilt u graag eens geïnformeerd worden over de mogelijkheden en prijzen? Neemt u dan gerust eens geheel vrijblijvend contact met ons op!