opslag


Zodra uw archief is gedigitaliseerd dan zal de data moeten worden opgeslagen. Hiervoor zijn verschillende opties denkbaar, zowel voor de korte als de lange termijn. Afhankelijk van uw specifieke wensen en eisen m.b.t. (duurzame) opslag kunnen wij een oplossing aanbieden. Hieronder volgt een 2-tal voorbeelden:

 

Transportmedium (korte termijn)

Data die niet via de digitale snelweg verzonden wordt kan prima op een harde schijf geplaatst worden. Een harde schijf functioneert zeer goed als transportmedium maar één ding is zeker......de praktijk heeft uitgewezen dat een harde schijf op een zeker moment kapot gaat cq. niet meer toegankelijk is. Een harde schijf bevat namelijk een olieachtige substantie die na verloop van tijd uitdroogt, zeker als de harde schijf niet of nauwelijks gebruikt wordt. 

 

Wij kunnen nagenoeg iedere harde schijf leveren maar hebben wel een duidelijke voorkeur. Uw data is kostbaar en verdient uiteraard betrouwbare opslag.

 

Neem contact met ons op voor een compleet overzicht van alle beschikbare modellen en bijbehorende prijzen.

 

LTO tape (intern of extern, lange termijn)

De meest betrouwbare vorm van data opslag is LTO. Wij kunnen zowel data opslag op LTO aanbieden als een complete LTO oplossing op uw eigen locatie en de opslag van uw LTO tapes op een externe (zeer goed beveiligde) locatie.

 

Waarom kiezen voor LTO?

  • Duurzaam product en zeer betrouwbaar;
  • Gebruikt geen energie;
  • Bevat intern 24 sporen, dus 24x dezelfde data op 1 tape;
  • Bit rot en drop outs bestaan niet meer, geen verlies van data.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en oplossingen omtrent LTO.